Kami sediakan khidmat Aqiqah di Tanah Suci Mekah. Kami akan uruskan A sampai Z untuk anda. Boleh teliti info dan keterangan di bawah. Terima kasih kami dahulukan!

SEDANG BERLANSUNG PROMOSI AQIQAH SUDAH TERMASUK CENDERAMATA SIJIL KAYU PREMIUM (SIAP POS KE RUMAH) 2021

AQIQAH DILAKSANA DI TANAH SUCI KOTA MEKAH

KINI PROMOSI RM399 SAHAJA SEEKOR KAMBING !

[AQIQAH] SUDAH TERMASUK SEEKOR KAMBING + VIDEO BUKTI SEMBELIHAN DAN SEBUTAN NAMA + CENDERAMATA SIJIL KAYU PREMIUM (SIAP POS KE RUMAH) !

[AQIQAH] HARINI TEMPAH, ESOK SEMBELIH INSYaALLAH!

UNTUK AQIQAH, ANDA BOLEH PILIH TARIKH YANG ANDA HAJATKAN!

MAKLUM BALAS PELANGGAN

urusaqiqahqurban.com
5.0
Based on 100 reviews
powered by Facebook
Mikel Wong
Mikel Wong
2021-12-02T10:48:40+0000
Antara alasan yang perlu anda pilih @urusanaqiqahqurbancom :- 1. Proses akad dan perlaksanaan yang mudah serta tiada... caj yang tersembunyi. 2. Bayar dan akad aqiqah pada 30/11/2021, aqiqah dilaksanakan pada 1/12/2021. (Tidak sampai 24 jam). 3. Tarikh yang dipohon berjaya dilaksanakan tanpa pindaan tarikh. 4. Bukti dan video telah diterima pada 2/12/2021. 5. Sebuah syarikat yang jujur dengan caj yang berpatutan. 6. Kibas yang dipilih sangat bersih dan sihat. 7. Pengagihan daging dibuat dalam tanah haram. (5⭐️) Pilihlah @urusanaqiqahqurbacom untuk aqiqah dan qurban anda.read more
Amin Alvies
Amin Alvies
2021-12-02T05:44:57+0000
Terima kasih urusaqiqahqurban di atas perkhidmatan pihak anda menguruskan aqiqah untuk anak saya
Taufiq Hasmadi
Taufiq Hasmadi
2021-11-23T05:01:53+0000
Alhamdulillah... Selesai sudah urusan ibadah aqiqah untuk anak lelaki saya... 1. Saya berpuas hati dengan khidmat yg... telah diberikan. 2. Mendapat response yg pantas dari urusanaqiqahqurban.com. 3. Ianya berbaloi dengan harga yg ditawarkan. In shaa Allah akan datang saya tentu berurusan semula dengan urusanaqiqahqurban.com... Aamiin... urusanaqiqahqurban.com terbaik.... 🌟🌟🌟🌟🌟read more
Ikhmalily Laily
Ikhmalily Laily
2021-11-13T03:11:56+0000
Alhamdulillah, selesai urusan aqiqah anak kedua. Terima kasih kepada urusanaqiqahqurban.com. Perkhidmatan yang sangat... pantas dan cekap. Harga yang berpatutan dan memudahkan urusan aqiqah ketika waktu pandemik ni. Recommmended dan boleh dipercayai.read more
Nurul Filzah
Nurul Filzah
2021-11-13T01:47:24+0000
Alhamdulillah... Recommended!
Fikri Lee
Fikri Lee
2021-11-13T01:17:47+0000
Khidmat aqiqah yg terbaik & pantas. dr ank 1st dh guna khidmat urusaqiqahqurban.com & baru settle aqiqah utk ank kedua.... video penyembelihan & agihan pn diberi utk rekod. sgt2 berpuas hati & akn recommend utk sape2 yg berminat utk buat aqiqah & qurban di tanah suci. khidmat mudah & cepat, terima kasih urusaqiqahqurban.com.👍👍read more
Haziq Rahmat
Haziq Rahmat
2021-11-13T01:08:38+0000
Website friendly & easy online payment. Video with aqad for my daughter's aqiqah also was shown via whatsapp as per... demo video in website. Email confirmation also received.read more
Ainur Safiyyah
Ainur Safiyyah
2021-11-08T02:08:03+0000
Alhamdulillah..syukur dipanjatkn kepada Allah swt.. Dgn izin-Nya dipermudahkn segala urusan ibadah aqiqah yg dlakukan... ini.. Buat team urusaqiqah.com terima kasih yg x terhingga diucapkan atas segala urusan yg telah dilaksanakan dgn jayanya..semoga amal ibadah yg kita laksanakan ini dterima Allah swt...Ameen Allahumma ameen🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Kepada sesiapa yg ingin melaksanakan ibadah aqiqah boleh terus menggunakan perkhidmatan urusaqiqah.com..InsyaAllah dgn izin Allah SWT urusan mudah dan cepat 🤲🏻read more
Mohamad Ali Mohamad Rasol
Mohamad Ali Mohamad Rasol
2021-11-07T15:21:16+0000
Alhamdullilah selesai sudah urusan aqiqah anak perempuan kami(5/11/21)...terima kasih pada urusaqiqahqurban.com dan... team kerana impian kami telah terlaksana.. Pada yg ingin mencuba urusaqiqahqurban.com sangat dicadangkan...senang berurusan , beramanah, berdedikasi serta dipercayai...moga terus maju dan sukses dimasa hadapan...saya bagi ⭐⭐⭐⭐⭐...read more
Asliana Asim Yaqien's
Asliana Asim Yaqien's
2021-11-07T14:44:19+0000
alhamdulillah.. pengurusan yg baik, terima kasih kepada team urusaqiqah
Puan Su
Puan Su
2021-11-07T13:03:31+0000
Alhamdulillah dan Syukur ke Hadrat Allah swt kerana dipermudahkan urusan akikah buat kedua puteri ku Nur Aleeya... Qhaisara dan Nur Azzahra Qhalisha.. Saya serta suami telah berurusan dengan pihak urusaqiqahqurban.com untuk melakukan aqiqah korban buat kedua puteri kami di Tanah suci Makkah.. urusaqiqahqurban.com juga menawarkan harga yang berpatutan serta mereka juga memudahkan proses Aqiqah di musim pandemik covid19... Kambing sihat, semua urusan jelas disertai bukti penyembelihan melalui video dan diberikan sijil setelah penyembelihan dilakukan.. Penyembelihan juga dilakukan mengikut tarikh yang telah dipilih oleh kita sendiri dan mereka akan melakukan penyembelihan sejurus selepas kita memberikan tarikh .. Bagi sesiapa yang ingin membuat Aqiqah untuk anak-anak, boleh la berurusan dengan pihak urusaqiqahqurban.com .. pihak mereka boleh dipercayai, mudah dan sangat pantas..read more
Suzaifah Ab Latif
Suzaifah Ab Latif
2021-11-07T12:32:01+0000
Terbaik. Cekap. Amanah. Berintegriti.
June Elize Chin
June Elize Chin
2021-11-01T02:10:42+0000
Nothing. All are good. Good services. Well done!
Yusmahnizam Yusof
Yusmahnizam Yusof
2021-10-31T03:28:18+0000
Ahamdulillah selesai sudah urusan akikah anakanda sy..Aidan Yasser bin Yusmahnizam…terima kasih urusaqiqahqurban atas... perkhidmatan yang terbaik utk akikah..read more
Muizz Nawawi
Muizz Nawawi
2021-10-30T15:45:22+0000
Alhamdulilah… syukur… Aqiqah putri kedua yang tertangguh sebelum ini, selesai bersekali dengan yang adik.. Team... @urusaqiqahqurban.com , sangat membantu dan memudahkan urusan aqiqah anak kami d tanah suci.. Alhamdulilah.. Syukur, sangat mudah berurusan, dilaksanakan mengikut tarikh pilihan, disertakan bersama bukti bergambar dan video… (menenangkan hati kami, bahawa amanah aqiqahnye selesai d laksanakan dgn penuh tanggungjawab oleh team) Terima kasih team @urusaqiqahqurban.com Alhamdulilah…. Terima kasih Allah… kerana menghadirkan mereka2 yang membantu😇read more
Che Bib
Che Bib
2021-10-26T08:58:40+0000
very trusted company. senang berurusan dan sangat pantas.
AbGhani Hasanudin
AbGhani Hasanudin
2021-10-26T05:47:52+0000
Alhamdulillah. Urusan Aqiqah cucu di Tanah Suci Mekah amat mudah. Daftar n bayar onkine, esuk terus Ibadah Aqiqah... telah dilaksanakan. Dlm 2 hari pihak urusaqiqahqurban.com hantar video penyembelihan binatang aqiqah dan gambar2 mengagihkan daging. Terbaaik Sijil penyertaan dan plaka insya Allah akan dihantar kemudian. Saya dan family ucapkan jutaan berterima kasih kpd Tuan Hj Hilmi dan pihak pengurusan.read more
Hisham Rahim
Hisham Rahim
2021-10-24T09:53:46+0000
Alhamdulillah. Segala urusan Aqiqah untuk putera sulung saya menjadi mudah bila berurusan dgn team urusaqiqahqurban.... Tidak ada yang perlu dirisaukan. Semoga ibadah Aqiqah ini diterima Allah dan mendapat keberkatan dari-Nya. Terima kasih jugak kepada team tuan Hj Hilmi atas khidmat yang diberikan ini.read more
Norain Abidin
Norain Abidin
2021-10-21T09:06:26+0000
Urusan yang mudah, sng dan cpt. Alhamdulillah
Ismail Hassim
Ismail Hassim
2021-10-20T10:07:59+0000
Alhamdulillah..Allah jentikkan hati mama. Malam kelahiran Nabi Muhammad SAW..Allah bukakan hati mama untuk Aqiqah HUD... HUSAINI B ISMAIL di Tanah Suci Mekah. Pagi hari cerita dengan Papa ,nk aqiqahkan Hud sempena hari jadinya juga awal 2 hari dari kelahiran Rasullah .(Setahun terpaksa tangguh Aqiqah sebab pendemik) Terus mama n papa google hati dah x sabar nak jayakan juga Aqiqah Hud hingga terjumpa urusaqiqahqurban.com.Papa wasap selalu..Alhamdulillah rezeki Hud ada..Tn haji Hilmi terus maklum balas permintaan kami ,HAJAT kami untuk Aqiqah kan Hud pada hari kelahiran Rasullah dapat dilaksanakan.ALHAMDULILLAH adanya urusaqiqahqurban.com telah melancarkan serta memudahkan urusan kami.TERBAIK DAN PANTAS,BUKTI SEMBELIHAN YANG DIYAKINI TANPA WAS WAS DAN JELAS.Semoga Aqiqah saya diterima Allah dan untuk TEAm ..TERUS DAN KEKALKAN USAHA yang baik ini. #ALLAH TAALA jentikkan hati , #urusaqiqahqurban.com bantu kami kerana ALLAH TAALA.AMINread more
Siti Sumaiyah Mohamad
Siti Sumaiyah Mohamad
2021-10-20T06:33:10+0000
Alhamdulillah.. Tabarakallah.. urus aqiqah memudahkan dan menunaikan niat untuk aqiqahkan anak di tanah suci mekkah..
Eden Nawi
Eden Nawi
2021-10-18T07:36:57+0000
ALHAMDULILLAH..MUDAH DAN RINGKAS URUSNYA
Wahyu Husna
Wahyu Husna
2021-10-16T13:01:22+0000
Alhamdulillah..terlaksana sudah..paling terbaikk..cepat dan mudah..terima kasih.
Habsyah Habshyee Haji Mornie
Habsyah Habshyee Haji Mornie
2021-10-16T02:20:10+0000
Alhamdulillah, urusan aqiqah sangat cepat. Terima Kasih byk2.
Raz Kha
Raz Kha
2021-10-16T00:54:12+0000
suggest for more video intoduction
Hamzah Shariff
Hamzah Shariff
2021-10-16T00:39:28+0000
Mudah dan cepat sangat di syorkan untuk kita serta.
Mohamad Arif Abdul Talib
Mohamad Arif Abdul Talib
2021-10-16T00:37:26+0000
mudah, cepat, xpayah nakcari sapa nak sembelih.
Zaidi Zack
Zaidi Zack
2021-10-13T05:19:56+0000
Alhamdulillah jutaan terima kasih pada urusetia team aqiqahqurban moga urusan team aqiqah dapat sambutan yg... menggalakan,moga semua dapat manfaat,t.kasih lagi sekali buat semua team aqoqahqurban,Aminnread more
Rosieela Ros
Rosieela Ros
2021-10-07T07:06:07+0000
alhamdulillah semua berjalan lancar.... adanya akikah ni memudahkahkan ibu bapa....semoga kita dipermudahkan segala... urusan....read more
Mohd Faizal
Mohd Faizal
2021-10-06T08:47:06+0000
Alhamdulillah syukur, korban aqiqah berjalan dengan lancar dan sempurna, kambingnya yang sempurna menepati syarat untuk... dibuat aqiqah/korban. Pengurusan yang cekap dan cepat, transfer duit hari Isnin, Selasa dah buat aqiqah. Lega rasanya setelah melakukan aqiqah untuk anak saya yang ke 3 yang baru sahaja lahir pada 31 hb Ogos 2021. Apa-apa pun saya ucapkan tahniah atas kecekapan staff dalam menguruskan aqiqah untuk anak saya ini. Alhamdulillah syukur.read more
Saidah Mohammad
Saidah Mohammad
2021-10-06T04:11:48+0000
Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi 🤲🏻 . Terima kasih team @urusaqiqahqurban.com kerana memudahkan urusan kami... sekeluarga dgn khidmat pihak tuan/puan memandangkan kita sekarang dilanda pandemik Covid19 dan kami tidak dapat melaksanakan ibadah aqiqah ini sendiri. Dengan adanya khidmat @urusaqiqahqurban.com segala urusan hanya d hujung jari dan pihak pengurusan tuan/puan sangat pantas , kelmarin berurusan harini dah selesai dengan bukti gambar dan video sembelihan atas nama anak saya.read more
Aatwafi Adi
Aatwafi Adi
2021-10-05T05:29:29+0000
The service provided is very satisfactory, fast and reliable and highly recommended
AN Nuar
AN Nuar
2021-10-04T14:12:30+0000
terbaik.!!!. keep updated with the progress..highly recommended.
Mya Scha
Mya Scha
2021-10-04T06:10:27+0000
terbaik.....Alhamdulilah
Fad Fadhullah
Fad Fadhullah
2021-10-04T04:48:42+0000
layanan terbaik..semoga dipermudahkan segala urusan compmy.
Raja Farah
Raja Farah
2021-09-26T11:58:12+0000
Thanks team urusaqiqahqurban.com. Sangat mudah berurusan dan dipercayai always keep me updated with the progress. Love... it! And highly recommended 🥰read more
Amirah Hanim Mohd Halim
Amirah Hanim Mohd Halim
2021-09-21T04:04:19+0000
الحمد لله Selesai urusan aqiqah tuk anak kami yg sulung..☺️ TQVM kepada urusaqiqahqurban diatas kualiti... pengurusan aqiqah yg ringkas dengan harga yg berpatutan😃 & yg paling penting mengikut syariah☺️..Kami sgt berpuashati dengan khidmat diberikan walaupun ianya dilakukan secara on9 & rakaman proses sembelihan yg sgt jelas.. ان شاء الله kami akan suggest pd kenalan kami & semoga mutu perkhidmatan ni dikekalkan & akan bertambah baik..😊read more
Aminur Rashid
Aminur Rashid
2021-09-19T15:05:32+0000
Alhamdulillah.. terima kasih kepada pengurusan Urusaqiqahqurban.com yg telah menguruskan ibadah aqiqah anak saya... Hamzah... cepat, mudah dan murah.. semoga segala urusan anda dipermudahkan dengan lancar dan diberkati Allah S.W.T.. utuk sesiapa yang ingin laksanakan aqiqah dgn mudah, saya syorkan urisaqiqahqurban.com memberi khikmat terbaik untuk anda semu insyaallah..read more
Norliza Omar
Norliza Omar
2021-09-19T09:12:32+0000
Alhamdulillah,dah selesai urusan aqiqah ank,trima kasih urusaqiqahqurban.com..senang n cepat berurusan dengan... urusaqiqahqurban.com..inn sya Allah nanti nak buat untk ank no2 sy pulak..read more
Salman Aman
Salman Aman
2021-09-19T03:28:13+0000
Alhamdulillah.. selamat terima sijil digital pdf thru email .. Berikut adalah feedback saya. ✅sgt telus... perkhidmatan yg diberikan. ✅Harga yg sgt berpatutan. ✅Tiada pembaziran. ✅Tiada pekara bid'ah di lakukan ketika majlis akikah dilakukukan di rumah. ✅Tidak menjadi punca kluster covid jika majlis diaadakan di rumah..naazubillah ✅ Pengurusan telus tidak ada banyak "songeh" ✅mudah, cepat, selamat, tenang ✅dapat dilakukan ditanah suci Mekkah ✅ Dipercayai serta diyakini dengan bukti. Saya siap share distatus pdf cert baby EVA RUMAYSA sebagai usaha reminder kepada parents yg masih belum laksanakan ibadah aqiqah. Inshallah harga yg paling murah dlm pasaran.read more
Jerai Jerai
Jerai Jerai
2021-09-18T00:49:54+0000
terbaik..tulus lagi memudahkan org ramai untuk buat aqiqah.. terbaik lagi memudahkan semua org..
Muhammad Adliasyraf Jallil
Muhammad Adliasyraf Jallil
2021-09-17T07:57:33+0000
Pengurusan yang terbaik. alhamdulillah selesai semua untuk aqiqah anak2. Bukti video penyembelihan dan aqad nama nama... anak semasa penyembelihan. Yang penting harga yg mampu milik dan senang berurusan. majulah urusanaqiqahqurban.com demi kebaikan kepada semua.. yang penting sijil dia lawa.. 👍👍👍👍read more
G-pon Zam
G-pon Zam
2021-09-17T01:45:46+0000
terbaik dan memudahkan...
Mohd Din
Mohd Din
2021-09-14T02:06:00+0000
Perkhidmatan yang owesome kerana hanya berurusan melalui whatsapp sahaja semuanya telah selesai dengan cepat and... jayanye.Bukti aqiqah anak juga ade dihantar untuk tatapan ibu bapa.Tak sampai seminggu urusan telah selesai.Alhamdulillah..Good job and keep it up untuk Hj Hilmi and staf urusaqiqahqurban.com.Very recommended.Insyaallah klau ade rezeki boleh berurusan lagi akan dtg @urusaqiqahqurbancomread more
Muhammad Firiman
Muhammad Firiman
2021-09-14T00:54:37+0000
Terima Kasih Buat Urusaqiqahqurban terutama skali buat Haji Hilmi tang dapat melayankan enquiry watsapp saya dan dapat... menjalankan amanah yang berat ini di Mekah dan menghantarkan gambar serta video! Jazakallah Khair! Semoga dipermudahkan segala urusan!read more
Baizzuddin Nazar
Baizzuddin Nazar
2021-09-13T09:12:10+0000
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan cepat mudah dan murah. 2 ekor kambing tak sampai RM1000. 10/9 jam 8pm buat... bayaran, 12/9 jam 1pm dah settle semua. Siap dapat video n sijil digital sekali. Nama anak pun disebut dengan betul. Video agihan daging pon diberikan. Lega bila dapat selesai kan satu ibadah dengan sempurna. Semoga pihak @urusaqiqahqurbancom diberi balasan yang setimpal oleh Allah kerana telah membantu saya memudahkan urusan aqiqah anak saya. Terima kasih. Sesiapa yang masih mencari kat mana nak buat aqiqah. Boleh buat dengan mereka. Highly recommended!read more
Perniaga Makanan
Perniaga Makanan
2021-09-11T07:57:50+0000
Syukur Alhamdulillah. semuanya berjalan dng lancar urusan aqiqah. siap dng bukti video dn agihan daging aqiqah. terima... kasihread more
Shahrul Azri
Shahrul Azri
2021-09-11T01:22:14+0000
Alhamdulillah, syukur segalanya dipermudahkan..
Didi Didi
Didi Didi
2021-09-09T04:36:51+0000
Alhamdulillah, urusan selesai dengan pantas dan tuntas, haha. disertai bukti kukuh video dan gambar. terima kasih... urusaqiqahqurban.com kerana memudahkan urusan kami.read more
Stylo 'John' Castelo
Stylo 'John' Castelo
2021-09-06T04:46:25+0000
Alhamdulillah, syarikat yang dipercayai menyediakan perkhidmatan aqiqah di Mekah dengan kemampuan saya.... Allahuakbar.. Semoga Allah merahmati dna memberkati usaha urusaqiqahqurban.comread more
Khairul Hisham Abdullah
Khairul Hisham Abdullah
2021-09-02T10:04:20+0000
Jujur dan amanah,sangat boleh dipercayai dan akan rekemen pada ahli keluarga dan rakan2 Inn shaa Allah
Eda Zaridah
Eda Zaridah
2021-08-30T04:39:59+0000
Alhamdulillah... Dapat selesaikan ibadah akikah anak hari ke 7 seperti yg dipohon. Staf pun update video dan gambar... sebagai bukti kepada kami. Recomended.read more
Haidar Mohar
Haidar Mohar
2021-08-28T13:28:54+0000
Terima kasih urusaqiqahqurban.com memudahkan urusan aqiqah anak lelaki kami. Mudah, harga berpatutan, cepat dan boleh... dipercayai. Terbaik👍👍👍read more
Yipin YebaYeba
Yipin YebaYeba
2021-08-28T12:30:55+0000
Alhamdulillah selesai aqiqah untuk anak pertama kami baby boy. Urusan mudah dan cepat serta murah. Disertakan video... penyembelihan dan agihan sebagai bukti. InsyaAllah akan menggunakan perkhidmatan ini lagi akan datang. Terima kasih @urusaqiqahqurban.comread more
Waheeda Shah
Waheeda Shah
2021-08-28T07:59:04+0000
Alhamdulillah... terima kasih urusaqiqahqurban.com. Memang terbaik👍👍👍
Mohd Yusof Elias
Mohd Yusof Elias
2021-08-28T05:37:47+0000
Alhamdulilah terbaik dalam urusan.
Afifah Salleh
Afifah Salleh
2021-08-28T05:15:06+0000
Syukur Alhamdulillah selesai aqiqah anak lelaki dengan URUSAQIQAHQURBAN.COM Memang terbaik dari segi service, harga,... fast respond. Gambar, video serta sijil diberikan. Boleh dijadikan kenangan. Paling menggembirakan apabila tertunai hajat aqiqah anak pada hari Jumaat 20/8/2021.read more
Asnieyvha Niey
Asnieyvha Niey
2021-08-28T05:06:05+0000
Murah,urusan cepat dan video yg ckup jelas dan lengkap...selain itu ia memudahkn kmi..
Dyah Nasir
Dyah Nasir
2021-08-28T04:49:24+0000
urusan cepat & alhamdulillah semuanye berjln lancar
Nurbaidura Hasim
Nurbaidura Hasim
2021-08-28T04:26:44+0000
Alhamdulillah...Urusaqiqahqurban.com had been delivered great service with fast respond 👍
Ruhi Bazin
Ruhi Bazin
2021-08-28T04:26:29+0000
assalamualaikum..alhamdulillah.semoga allah memberkati usaha urusaqiqahqurban.sangat memudahkan urusan aqiqah anak saya... dan sangat dipercayairead more
Fatimah Malek
Fatimah Malek
2021-08-28T04:18:02+0000
sangat memudahkan urusan aqiqah kami. Ada video dan sijil.
Nazirah Rahman
Nazirah Rahman
2021-08-25T02:55:02+0000
Sangat pantas dan mudah dipercayai. Ada bukti penyembelihan. Semoga ibadah kita semua diterima Allah
Azmah Ahmad
Azmah Ahmad
2021-08-24T04:40:15+0000
Alhamdulillah selesai ibadah qurban dan aqiqah saya...terimakasih @urusaqiqahqurban.com kerana menguruskan dan... memudahkan sayaread more
Hairyzam Kirman
Hairyzam Kirman
2021-08-21T02:30:13+0000
Alhamdulillah,selesai niat dan hajat utk ank.semoge ALLAH swt terima.perkhidmatan y mudah,jujur&telus.100% terbaik.
Aniwati Mwasnin
Aniwati Mwasnin
2021-08-20T11:37:01+0000
Alhamdulillah. Semua urusan pantas dan lancar. 19.08.2021 urus pendaftaran 20.08.2021 pengurusan akikah selesai. Lega &... terharu kerana hajat yg tertangguh sudah terlaksana. Syukran Jazilan kepada team Syoknya Travel Sdn Bhd. Semoga urusan kalian diberkati Allah dan terus maju jaya.read more
Norafizah Fizah
Norafizah Fizah
2021-08-16T06:52:44+0000
Assalamualaikum.. Alhamdulillah dgn izin Allah SWT dan juga kerjasama Dr urusanaqiqahqurban.com ibadah aqiqah ank2 sy... selesai..Alhamdulillah syukur...sy sangat berpuas hati...urusan senang..cepat...amanah dan jujur...semoga Allah memberi rahmat pd kalian2 yg melaksana tanggungjawab ini...Terima kasih..read more
Norfatehah Teha
Norfatehah Teha
2021-08-14T03:45:23+0000
alhamdulilah senang berurusan dgn urusaqiqahqurban.com..cpt respon.. semua berjln lancar...ade rezeki nk buat lg ngn... urusaqiqahqurban..🥰read more
Riez Daniel
Riez Daniel
2021-08-12T05:50:21+0000
Alhamdulillah.. Terima Kasih kepada semua kakitangan urusaqiqahqurban. com.. Sy sgt berpuas hati dgn ibadah korban yg... dijalankan.. Tiada was-was melakukan ibadah korban di sini.. Lengkap disertakan video korban berserta nama saya, sijil dan cendermata.. Sangat memberi kerjasama dalam menjawap semua persoalan saya..read more
Wendy Crestena
Wendy Crestena
2021-08-12T05:47:53+0000
Alhamdulillah..berurusan dgn urusaqiqahqurban.com sgt2 mudah..setiap pertanyaan akan dpt respon yg... cpt....insyaAllah..akan berurusan lagi dgn urusaqiqahqurban.com di masa akan dtg.read more
Nur Faezah Singgan
Nur Faezah Singgan
2021-08-10T08:07:28+0000
Urusan mudah & cepat. Harga berbaloi & lagi murah berbanding tempat lain. Bukti video sembelihan, agihan daging &... e-sijil disertakan. Ada pilihan utk add on sijil ukiran kayu tp bg sy tak perlu☺️.read more
Asmar Hussain
Asmar Hussain
2021-08-10T03:35:03+0000
Alhamdulillah Terima kasih Pada Team Urusaqiqah.com kerana menyempurnakan Hajat saya ,perkhidmatan yang cukup baik dan... pantas..semoga Allah sentiasa merahmati atas kerjasama yang di berikan..Aminread more
Aniza Napieza
Aniza Napieza
2021-08-01T08:14:50+0000
Alhamdulilah selesai urusan aqiqah anak ke 3 kami dgn urusaqiqagqurban.com..berpatutan dgn harga...dan pengurusan yg... sgt baik.👍👍👍 very recommanded.TERIMA KASIH URUSAQIQAHQURBAN.COMread more
Maryam Saad
Maryam Saad
2021-07-31T09:35:37+0000
Assalammualaikum.. Selawat dan salam ka ats junjungn besar Nabi Muhammad SAW..Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dgn... limpah kurniaan rezekiNya, tertunai hajat utk melaksanakan aqiqah buat anaknda tercinta pd 30 Julai 2021/20 Zulhijjah 1442H(jumaat). Saya amat bersyukur, teruja dan gembira bila terjumpa FB urusaqiqahqurban.com, penantian 2 tahun utk melaksanakan aqiqah dimakbulkan Allah SWT dgn bantuan team urusaqiqahqurban.com yg terbaik antra yg terbaik..👍👏..Mengalir airmata syukur bila dpt melihat vdeo pelaksanaan aqiqah beserta sebutan nama anak.. Wahai sanak saudara, shbt handai, rakan taulan di FB mahu pn di mn jua, sertai dan daftarlah di urusaqiqahqurban.com utk melaksanakan hajat aqiqah@qurban..InshaAllah perkhidmatan yg diberikan sgt terbaik, berbaloi dan puas hati.. Trma ksih tn Hj. Hilmi dan team urusaqiqahqurban.com. Jazakallah Khairan Kathira.. Alhamdulillah..🤲read more
Hanna Saffiya
Hanna Saffiya
2021-07-31T08:51:11+0000
alhamdulillah terimakasih.... akhirnya dpt jgk aqiqah musim pandemic... highly recommend 👍
Muhd Suhaizan
Muhd Suhaizan
2021-07-31T06:21:45+0000
Alhamdulillah selesai urusan aqiqah pada 30 Julai 2021 (Jumaat) bersamaan 20 Zulhijjah 1442 yg telah lama... dihajati..Sebelum ini mencari2 pihak yg boleh membantu untuk membuat ibadah aqiqah di Makkah dan alhamdulillah pertama kali melihat pakej yg ditawarkan oleh pihak urusanaqiqahqurban.com sy tergerak hati dan rasa ini lah pihak yg sy akan pilih untuk melaksanakan urusan aqiqah yg telah lama sy berhajat untuk laksanakan.Semoga Allah menerima ibadah ini dan terima kasih pihak urusanaqiqahqurban.com atas khidmat yg diberikan.Mudah berurusan dan tepat dgn masa yg dijanjikan.Semoga Allah membalas dgn kebaikan di dunia dan akhirat..Aamiinread more
Hartini Seraman
Hartini Seraman
2021-07-31T06:08:22+0000
Highly recomended, cepat dan sangat dipercayai. Syukur alhamdulillah selesai urusan aqiqah anak saya dan terima Kasih... team urusaqiqahqurban.comread more
Nick Makarimi
Nick Makarimi
2021-07-31T06:01:10+0000
الحمد لله .. الحمد لله لأنه بإذنه يمكنني أيضًا أداء قربان عقيقة... لابني الذي تدار من قبل أفضل إدارة من urusaqiqahqurban.com ... أفضل خدمة .. رخيصة وجديرة بالثقة ويمكن الاعتماد عليها ... الأفضل والممتاز. . ... 👍👍👍read more
Zulikhwan Yakkob
Zulikhwan Yakkob
2021-07-31T05:17:58+0000
Alhamdulillah syukur semuanya berjalan dengan lancar apa yg dirancang,Terima kasih Ya ALLAH .kepada Team... urusaqiqahqurban.com anda semua memang terbaik semoga Allah SWT melimpahkan rezeki yg berkat kepada Anda semua Amin Kepada yg diluar sana jgn takot2 nk berurusan dgn team urusaqiqahqurban.com memang 200% boleh dipercayai Alhamdulillah Mudah berurusan ,tidak sombong mereka akan bantu kitaread more
Haspidawati Bujang
Haspidawati Bujang
2021-07-31T05:17:41+0000
Alhamdulilah. Syukur kepada Allah SWT. Tercapai hajat untuk buat aqiqah untuk anak-anak. Bila tengok video dan nama... anak-anak disebut menangis 😭sebab gembira sangat ibadah ini dapat dibuat di Mekah. Terima kasih banyak-banyak kepada pihak urusaqiqahqurban. Semoga Allah membalas semua kebaikan yang tuan/puan buat.read more
Norhafiza Abd Rahman
Norhafiza Abd Rahman
2021-07-30T06:47:49+0000
alhamdulilah.. memang terbaik,cepat n pantas.
Kyrul Syaf
Kyrul Syaf
2021-07-29T08:37:27+0000
Alhamdulillah..selesai sudah aqiqah anak perempuan sulong dan bby baru lahir sy..terima kasih sy ucapkan buat team... urusaqiqahqurban..memang terbaik..read more
Kamarul Duli
Kamarul Duli
2021-07-27T11:51:30+0000
alhamdulillah. selesai aqiqah anak yg ke3.
Azrul Izuan
Azrul Izuan
2021-07-24T13:13:25+0000
Alhamdulillah. Telah sempurna ibadah Qurban anak untuk tahun ni. Dengan harga yang berpatutan, urusan yang mudah... serta video yang disertakan InshaAllah jika diizinkan akan berurusan lagi dengan @urusaqiqahqurban.com untuk tahun yang akan datang. Semoga Allah sentiasa murahkan rezeki kita semua. Aamiin #Qurban1442Hread more
سيد افهم
سيد افهم
2021-07-24T04:59:35+0000
MashaAllah.. pengalaman yang hebat berkorban Menggunakan @urusaqiqahqurban seperti layanan VVIP, hanya perlu tempah dan... semua urusan diselesaikan dengan jayanya. Video dan cenderamata disediakan memang puas hati. In sha allah boleh tempah lagi untuk Aqiqah anak dan korban tahun depan.read more
Dyg SaLwah
Dyg SaLwah
2021-07-24T04:35:02+0000
Alhamdulilllah. Syukur sangat dapat melaksanakan ibadah qurban tahun ni dengan sempurna. Pengurusan yang sangat telus,... cekap, murah, dan yang paling penting AMANAH! Saya pernah buat dengan company lain sebelum ni, tapi saya jadi ragu2 sebab tiada follow up, tiada sijil, apatah lagi video. Saya rasa sungguh kecewa macam kena tipu pon ada. Tapi dengan urusaqiqahqurban.com memang terbaik sangat! Saya happy bila tengok video sembelihan tu. InsyaAllah saya akan recommend servis ni kpd sanak saudara dan kenalan saya. Saya bagi ⭐️ 🌟 ⭐️ 🌟 🌟read more
Pilot Naszari
Pilot Naszari
2021-07-24T04:21:14+0000
menggunakan perkhimatan urusaqiqahqurban.com tanpa was was.. #palingbolehdipercayai
Jumaini Jair
Jumaini Jair
2021-07-24T04:19:00+0000
Syukur Alhamdulillah...selesai ibadah qurban...terima kasih urusaqiqahqurban.com atas servis yg terbaik...
Nurul Qila
Nurul Qila
2021-07-24T04:18:11+0000
Terima kasih Ustaz Hilmi dan team urusaqiqahkorban. Sangat dipercayai, Saya book untuk korban awal 3 bulan dan... Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Servis juga sangat efisyen, terus follow up dengan resit pembayaran selepas book, dah tak risau lagi. Semoga Allah terima ibadah kita semua. Terima kasih urusanaqiqahqurban.read more
Noor Azlina Jaafar
Noor Azlina Jaafar
2021-07-24T04:12:32+0000
Terima kasih urusanaqiqahqurban.com kerana memudahkan urusan sy utk melakukan qurban.. Servis terbaik, Insyallah Ada... rezeki thn depan .. kita buat lagi😁read more
Shahwani Mahbah
Shahwani Mahbah
2021-07-24T03:34:15+0000
Alhamdulillah syukur 🤲🏻 selesai ibadah qurban utk tahun 1442H / 2021 ❤️ Berurusan hanya dari Whatsapp tanpa... bersua muka. Terima kasih urusaqiqahqurban.com diatas harga, layanan & servis yg sgt2 tiptop ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Plus, customer jugak akan diberikan video sbgai bukti qurban telah dilaksanakan, dpt E-Sijil & sijil kayu ukir nama customer lagi 🥰😍 Very recommended utk sesiapa yg nak buat aqiqah anak2 👶 & qurban utk tahun akan dtg 😊 Rasulullah S.A.W. bersabda:Maksudnya: “Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak Adam pada Hari Raya Qurban yang lebih disukai Allah melainkan menumpahkan darah (menyembelih binatang qurban).read more
Syed Nawai
Syed Nawai
2021-07-23T11:09:06+0000
Alhamdulillah... Sangat Mudah Berurusan urus aqiqah qurban... Respond yg cepat dan mesra.. Terima kasih InsyaAllah ada... rezeki boleh berurusan lagi...read more
Azlan Bin Abu
Azlan Bin Abu
2021-07-23T10:02:09+0000
Alhamdulillah ,Terima kasih banyak- banyak kerana telah menjalankan amanah ibadah qurban kami untuk tahun ini.semuga... tuan juga dilimpahi rahmatNya. AllahuAkhbarread more
Esh Echarm
Esh Echarm
2021-07-23T08:20:41+0000
Alhamdulillah. ibadah qurban telah disempurnakan. Jazakallah khair urusaqiqahqurban.com sangat dipercayai. Sekarang... lebih mudah untuk menjalankan ibadah qurban serta aqiqah melalui urusaqiqahqurban.com.read more
Azian Mma
Azian Mma
2021-07-23T07:46:28+0000
Salam.... Alhamdulillah selesai sudah ibadah korban saya bersama urusaqiqahqurban.perkhimatan yg cepat, mudah,jujur dan... amanahread more
Ismi Abdullah
Ismi Abdullah
2021-07-23T06:24:00+0000
Murah, kambing sihat dan cantik, semua urusan jelas disertai bukti transaksi, bukti sembelihan seperti video, dan... diberikan sijil setelah sembelihan. Komunikasi yang baik dari pihak penganjur dan tepat waktu proses sembelihan dan bukti sembelihan ke peserta seperti saya. Sangat puas hati. Ada rezeqi, boleh ulang tahun depan. Terima kasih.read more
Emilianur Mohd Jais
Emilianur Mohd Jais
2021-07-23T05:25:59+0000
Pengurusan memberi maklumat bergambar dan video seolah-olah yang berkorban berada di tempat itu. Terima kasih.
Nurul Shaida Otoh
Nurul Shaida Otoh
2021-07-23T05:20:37+0000
Alhamdulillah...selesai urusan qurban utk diri saya sendiri dan anak perempuan saya. Kami memilih berqurban di Mekah... yang diuruskan urusaqiqahqurban.com kerana musim pandemik seperti sekarang ni ade kemungkinan qurban di Malaysia tidak dapat dilaksanakan.Alhamdulillah...Allah Maha Besar yang membantu urusan qurban saya dan anak dimudahkan.read more
Nora Mohd
Nora Mohd
2021-07-23T05:07:40+0000
Fast and reliable service.
Iza Myzz
Iza Myzz
2021-07-21T11:06:18+0000
Terima kasih @urusaqiqahquban.com menyempurnakan urusan aqiqah puteri kami..Urusan yg sangat cepat, efisien, mudah dan... mesra pelanggan..👍👍👍🌷🌷🌷Inshaallah boleh recommend kpd saudara-mara & rakan-rakan yg berminat..🌠🌠🌠read more
Next Reviews

MATLAMAT KAMI

Kami ingin memudahkan anda dan seluruh rakyat Malaysia dalam melaksanakan ibadah Aqiqah dan Qurban untuk diri anda dan insan tersayang. InsyaAllah kami akan memegang prinsip Jujur, telus dan amanah dalam melaksanakan tanggungjawab diberikan!

KAMI AKAN MENYEMPURNAKAN AMANAH ANDA DENGAN JUJUR DAN TELUS INSYAALLAH!

amanah-aqiqah
Team operasi kami berpengalaman menguruskan ibadah aqiqah dan qurban di tanah suci mekah. Antara team operasi adalah bekas pelajar Universiti Madinah dan penduduk yang bermastautin di Mekah
amanah-saya
Tempat penyembelihan yang kami pilih adalah di dalam tanah haram. Daging sembelihan hasil aqiqah atau qurban anda akan diagihkan kepada golongan yang memerlukan di sekitar Mekah.
amanah-kami
Kami akan usahakan sebaik mungkin amanah yang diberi, jika ada sebarang masalah yang menyebabkan kami tidak dapat tunaikan amanah anda, kami akan pulang duit anda 100%.

Gambar dan Video Aqiqah/Qurban Yang Telah Dilaksana

PELUANG MEMENANGI CABUTAN BERTUAH

Proses Dilakukan

ANDA BOLEH PILIH ANTARA 2 KAEDAH DI BAWAH UNTUK TERUSKAN NIAT MURNI ANDA LAKSANA IBADAH AQIQAH

HJ. HILMI 0194491170

Soalan dan Jawapan kepada Persoalan-persoalan Yang Sering Ditanya;

Ya, urusaqiqahqurban.com ini adalah dibawah seliaan Syarikat Sdn Bhd yang berdaftar iaitu SyokNya Travel Sdn Bhd. Kami berdaftar dibawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), nombor pendaftaran kami ialah 1236193-X dan kami mempunyai lesen yang diikiraf dari Kementerian Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia. 

Kelebihan kami adalah kerana mempunyai ahli team bekas pelajar Universiti Madinah. Di sini, kami tawarkan perkhidmatan yang sering dihajatkan oleh rakyat Malaysia iaitu pelaksanaan ibadah aqiqah dan qurban di tanah suci Mekah,  wakaf alquran di masjidil haram dan beri makan pada fakir miskin. 

Alhamdulillah, team operasi kami berada di Tanah Suci Mekah bersedia untuk menerima tempahan tuan dan puan. Tiada halangan dari pihak berwajib setakat ini. 

Sunat muakad – sunat yang sangat-sangat dituntut. Jika tidak laksanakan amatlah rugi.Rasulullah sangat menyarankan agar aqiqah dilakukan.

Tiada larangan dan tiada masalah.

Jakim (2013) menjelaskan boleh dan sah melakukan ibadah qurban dan aqiqah di luar negara dengan melalui wakil sekalipun (rujuk: garis panduan pelaksanaan ibadah qurban Jakim, Bilangan 2 Tahun 2013; ISBN 978-983-042-527-6)

Sayid Al Bakri dalam kitabnya I’anatut Toliban, beliau menyata bahawa sah dan boleh berwakil pada pembelian aqiqah dan boleh pula berwakilkan untuk menyembelihnya walaupun orang yang empunya diri berada diluar negeri.

Hukum akad adalah sunnah. Akad adalah lafaz persetujuan dua pihak. Akad boleh dilafazkan dengan mulut, atas kertas atau meredhai sesuatu itu berlaku walaupun tidak disebut. Paling penting kedua-dua pihak jelas dengan apa yang sedang dilakukan. Setiap amal itu dimulakan dengan niat dan niat itu boleh berlaku dalam hati atau melafazkan dibibir dan menyempurnakan dengan amalan.

Waktu yang afdal melaksanakan aqiqah ialah hari ke-7 kelahiran. Hal ini sepertimana sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Setiap kelahiran bayi itu tertebus dengan aqiqahnya yang disempurnakan (sembelihan) untuknya pada hari ke-7 dan dicukur rambutnya serta diberikan namanya” (HR. Abu Daud no. 2838, An Nasai no. 4220, Ibnu Majah no. 3165, Ahmad 5/12).

Tetapi, jika sudah terlepas hari ketujuh, tiada masalah untuk membuat aqiqah di hari yang lain. Hukumnya tetap sama iaitu sunnah muakkad, apabila dibuat, mendapat pahala yang besar disisi Allah. 

Bilangan sembelihan aqiqah untuk anak lelaki adalah 2 ekor kambing manakala bilangan sembelihan untuk anak perempuan adalah 1 ekor kambing – Riwayat Abu Daud (2842)

Ya boleh. Penyembelihan aqiqah atau qurban perlu dipastikan menepati syarat-syaratnya, contoh seperti syarat usia haiwan 2 tahun ke atas dan sembelihan itu mesti diniatkan aqiqah atau qurban.

Ibadah aqiqah ialah sembelihan haiwan ternakan kambing yang dilakukan pada hari ke-7 kelahiran bayi atau jika sudah terlepas hari ke 7 sekalipun, boleh dibuat bila bila masa sekalipun.

Manakala ibadah qurban ialah sembelihan haiwan ternakan seperti unta, lembu dan kambing yang dilakukan pada hari raya Aidil Adha iaitu 10 hingga 13 haribulan Zulhijjah.

Boleh dan sekiranya mereka sudah meninggal pun boleh laksanakan sendiri kerana rasullah sendiri mengaqiqahkan diri baginda selepas baginda diangkat menjadi rasul.

Hukumnya bukanlah sunat muakkad tetapi sunat. Ianya sebagai tanda mensyukuri mendapat anak.

Bukan sunat muakkad lagi hukumnya tetapi harus. Jika qurban itu diwasiatkan maka wajib laksanakan. Jika qurban tersebut untuk ibu bapa yang sudah meninggal juga diterima kerana amalan yang diniatkan oleh anak insha Allah sampai pada ibu bapa mereka.

Ibadah qurban ini dilakukan oleh seseorang untuk dirinya.Maka jika nak buat untuk anak sebaik-baiknya dimaklumkan kepada mereka agar mereka taahu mereka juga berkorban.Dalam masa yang sama kita mengajar mereka untuk melakukan pada masa akan datang.